Arifoğlu Collagen Peptides (Kolajen) 300 Gram Takviye Edici Gıda
Arifoğlu Hidrolize Kolajen Peptidleri, Hyalüronik Asit, Aminoasitler, Vitamin ve Mineral içeren Takviye Edici Gıda
Hidrolize Sığır Kollajenidir. Suda çözünen Kollajen’dir Toz formdadır. Kullanım kolaylığı sağlar. Günde bir ölçek 10,1gr = 9336 mg. Hyalüronik Asit, Aminoasitler, Vitamin ve Mineral ile desteklenmiştir.
İçimi lezzetli mango aromalıdır.
Ürünün Faydaları Nelerdir?
-Cildin pürüzsüz, ışıltılı olmasına yardımcı olur.
Hidrolize kolajen ile zenginleştirilmiş formülü, cildin doğal elastikiyetini destekleyerek yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda hyaluronik asit içeriği, cildi derinlemesine nemlenmesine ve genç, canlı bir görünüm kazanmasına destekçidir.
-Kemiklerdeki kırılganlığın azalmasına yardımcı olur
-Kıkırdağı destekleyerek eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olur.
-Kalp kaslarına esneklik kazandırmaya yardımcı olur.
-Saç ve tırnaktaki keratin proteinlerinin güçlendirilmesine yardımcı olur.
Kullanım Şekli: 30 günlük kür şeklinde günde 200 ml suya veya meyve suyu karıştırılarak kullanılması tavsiye edilir.
Ürün içeriğinde ölçek kaşığı bulunmaktadır.
Kollajen nedir?
-İnsanlarda ve hayvanlarda doğal olarak oluşan ve sindirilen küçük protein parçalarıdır. Vücut proteinin yüzde 30’unu oluşturur. Cilde, kaslara, kemiklere ve bağ dokusuna destek ve güç sağlar. Yaş aldıkça vücut daha az kollajen üretir. Mevcut Kollajende hızla parçalanır. Bu nedenle dışarıdan destek yapılması gerekmektedir.
-Takviye edici gıda olarak hazırlanmış Hidrolize Kollajen Peptidleri parçalanmış halde olduğundan vücut tarafından kolayca sindirilir ve emilir. Diğer taraftan hidrolize kollajen peptidlerinin çinko, C vitamini gibi mineral ve vitaminlerle zenginleştirilmesi kollajen sentezinin daha da güçlenmesini destekler.
-Gıda olarak tüketilen balık, sığır eti, tavuk derisi ve domuz derisi, kemik ve ilik suları gibi hayvansal gıdalar doğal kollajen kaynaklarıdır. Ancak diğer taraftan da hayvansal yağ kaynağı olması ve yüksek oranda kolesterol içermesi sebebiyle, kalp-damar rahatsızlığı olan, tansiyon problemi yaşayan, kolesterol oranı yüksek olan kişiler için uygun bir besin olmayabilir. Vücut tarafından emilimi de düşüktür.
Kollajen türleri Nelerdir?
Yaklaşık 28 tip kolajen türü tanımlanmıştır. Kollajenin işlevi vücutta kullanıldığı yere göre farklılık gösterir. En önemli 5 kollajen türü ve sağladığı yararlar şu şekildedir:
Tip I: Vücuttaki kolajenin yüzde 90’ını oluşturur. Cilt, kemik, tendom ve bağların yapı taşıdır. Tip II: Eklem desteği sağlayan elastik kıkırdakta bulunur.
Tip III: Atardamarlarda, kaslarda bulunur.
Tip IV: Cilt katmanlarında bulunur.
Tip V: Göz, cilt, saç ve plasenta dokusunda bulunur.
Kollajen Peptitlerinin Faydaları Nelerdir?
-Kemikler kollajenden yapılmıştır. Yaşla birlikte kemik kütle kaybı oluşur. Kollajen peptidleri kemik kaybını önleyip, kas kütlesini arttırır. Kemiklerde oluşabilen kırılganlığı azaltarak, güçlendirir.
-Eklem kıkırdağı, eklemi oluşturan kemiklerin birbirlerine bakan yüzlerini kaplayarak yastık vazifesi görür. Kıkırdak zamanla bozulur ve ağrılı durumlara neden olur. Kollajen peptidleri kıkırdağı destekleyerek eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olur.
-Kollajen Peptidleri kalp kaslarına esneklik kazandırır. Esnek kan damarları kalpteki gerilimi ve buna bağlı kalp krizi veya felç riskini azaltır.
-Kollajen Peptidleri cildin pürüzsüzleşmesi, nemlendirilmesi ve elastikiyet sağlanmasına yardımcı olurken yaşlanmaya karşı etkin rol oynar.
-Vücutta doğal olarak bulunan keratin saç, deri ve tırnağın hammaddesidir. Isı, kimyasal işlemler ve güneş gibi faktörler saçtaki keratin miktarının azalmasına neden olur. Keratinin eksilmesi saç dökülmesine, tırnak kırılmalarına neden olur. Kollajen peptidleri keratin proteinlerini güçlendirir. Keratin proteinleri saç ve tırnakta hem koruyucu kalkan oluşturur hem de esneklik kazandırır.
Balık Kollajeni mi? Sığır Kollajeni mi?
Tüm balık proteini kaynaklarının ağır metal (kadmiyum, kurşun ve civa) riski taşıdığını dikkate almak gerekir.
Kolajen takviyelerine ne zaman başlanmalıdır?
30’lu yaşlardan sonra önerilir.
30-50 yaş arasında yılda 2 defa 3’er aylık kür,
60 yaş üzeri yılda 3 defa 3 aylık kür tavsiye edilir.
Günlük Kollajen tüketimi ne kadar olmalıdır?
Maksimum 10gr (10000mg) / minimum 5 gr (5000mg) olmalıdır.
Tablet mi? Toz mu? Sıvı mı? Fark nedir?
Toz ve sıvı formda olan kollajen takviyelerinin vücutta emilimi tabletlere göre daha fazladır. Toz formu kullanım kolaylığı sağlar. Günde bir kez alınırken tablet formu gramajına göre iki-üç adet alınması gerekebilir. Toz formunda bir ölçek (10 gr = 10.000 mg ) Günlük alınması gereken maksimum kollajen miktarını karşılar. Tablet formunda bir tablet (3 gr = 3000 mg) Günlük alınması gereken maksimum kollajen miktarı için 3 tablet alınmasını gerektirir.